This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Slecht nieuws. Ik zit te staren naar een behandeltafel als de dokter begint te vertellen tegen mijn moeder. ‘Nou, mevrouw, we kunnen helaas niks meer doen.’ M’n moeder reageert niet echt.. waarop ik bang zeg: ‘dus, dit is het dan!?’ ‘Ja, helaas wel’, antwoord de dokter. In één keer hoor ik mijn moeder zeggen: ‘nou, dan gaan we er nog maar een paar mooie weken van maken!’ Ik kon die positiviteit toen niet zo goed plaatsen. Hoezo een paar mooie weken van maken?! Je mag helemaal nog niet dood. Vervolgens de nare taak om dit aan familie te vertellen. De meeste mensen wisten niet wat ze moesten zeggen. Ik wil iedereen laten weten dat het prima is als je dan niet weet wat je moet zeggen! Probeer in het volgende contact wel de juiste woorden klaar te hebben. Benoem het want anders is het de grote zwarte olifant in de ruimte. Laat weten dat de persoon in kwestie bij jou gevoelens kan uiten of stoom af kan blazen.

Slecht nieuws. Ik zit te staren naar een behandeltafel als de dokter begint te vertellen tegen mijn moeder. ‘Nou, mevrouw, we kunnen helaas niks meer doen.’ M’n moeder reageert niet echt.. waarop ik bang zeg: ‘dus, dit is het dan!?’ ‘Ja, helaas wel’, antwoord de dokter. In één keer hoor ik mijn moeder zeggen: ‘nou, dan gaan we er nog maar een paar mooie weken van maken!’ Ik kon die positiviteit toen niet zo goed plaatsen. Hoezo een paar mooie weken van maken?! Je mag helemaal nog niet dood. Vervolgens de nare taak om dit aan familie te vertellen. De meeste mensen wisten niet wat ze moesten zeggen. Ik wil iedereen laten weten dat het prima is als je dan niet weet wat je moet zeggen! Probeer in het volgende contact wel de juiste woorden klaar te hebben. Benoem het want anders is het de grote zwarte olifant in de ruimte. Laat weten dat de persoon in kwestie bij jou gevoelens kan uiten of stoom af kan blazen.#rouw #ikrouwvanjou #ikrouw #ziek #kanker #dood #verlies #rouwverwerking #rouwenverlies #verdriet #rouwbegeleiding #slechtnieuws #liefde #praten #liefste #mama #delen

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?