This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Van grote lichtpuntjes naar kleine lichtpuntjes Nu kan ik makkelijk zeggen tegen mensen die het moeilijk hebben ‘Je moet weer op zoek naar de lichtpuntjes’. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Toen mijn moeder overleed en ik een ongeluk kreeg kwam ik in een heel donkere put terecht waarin zelden een lichtpuntje naar binnen kwam. Van iemand met energie voor nog 10 anderen en de hele dag bezig zijn, naar iemand die het liefst niet met haar hoofd onder de deken vandaan komt. Ik moest leren om weer lichtpuntjes te zien en dan niet de grote maar vooral de kleine. Lichtpuntjes kunnen overal in zitten maar je moet ze nog wel even leren zien. Veel mensen zijn gericht op de grote lichtpuntjes maar de kleine lichtpuntjes zijn nog belangrijker om te zien. Wees blij met die knuffel van iemand, een lief berichtje, mooie natuur, lekker eten, partner die iets liefs voor je doet, huisdier die wat grappigs of liefs doet en ga zo maar door. Er zijn zoveel kleine lichtpuntjes. We moeten ze alleen wel leren zien. Sommige dagen zie ik er wel 100, andere dagen met moeite 1, en dat is ook prima. 5 tips om lichtpuntjes te zien

  • Begin vandaag!
  • Schrijf of bedenk er iedere dag minstens 5
  • Schrijf ze eind van de dag op, op den duur ga je ze ook gedurende de dag zien
  • Zoek het in de kleine dingen
  • Doe het langere tijd en denk niet na de eerste week, voor mij werkt het niet

Zoek je lichtpuntjes! Als je zoekt, ga je ze vinden.

Van grote lichtpuntjes naar kleine lichtpuntjes Nu kan ik makkelijk zeggen tegen mensen die het moeilijk hebben ‘Je moet weer op zoek naar de lichtpuntjes’. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Toen mijn moeder overleed en ik een ongeluk kreeg kwam ik in een heel donkere put terecht waarin zelden een lichtpuntje naar binnen kwam. Van iemand met energie voor nog 10 anderen en de hele dag bezig zijn, naar iemand die het liefst niet met haar hoofd onder de deken vandaan komt. Ik moest leren om weer lichtpuntjes te zien en dan niet de grote maar vooral de kleine. Lichtpuntjes kunnen overal in zitten maar je moet ze nog wel even leren zien. Veel mensen zijn gericht op de grote lichtpuntjes maar de kleine lichtpuntjes zijn nog belangrijker om te zien. Wees blij met die knuffel van iemand, een lief berichtje, mooie natuur, lekker eten, partner die iets liefs voor je doet, huisdier die wat grappigs of liefs doet en ga zo maar door. Er zijn zoveel kleine lichtpuntjes. We moeten ze alleen wel leren zien. Sommige dagen zie ik er wel 100, andere dagen met moeite 1, en dat is ook prima. 5 tips om lichtpuntjes te zien•Begin vandaag! •Schrijf of bedenk er iedere dag minstens 5•Schrijf ze eind van de dag op, op den duur ga je ze ook gedurende de dag zien•Zoek het in de kleine dingen •Doe het langere tijd en denk niet na de eerste week, voor mij werkt het niet Zoek je lichtpuntjes! Als je zoekt, ga je ze vinden.  #ziek #steunen #ikrouw #Verdrietdelen #chronischziek #pijn #rouw #rouwverwerking #chronischmoe #rouwbegeleider #moeilijketijden #rouwenverlies #rouwwerken #verlies #verliesenrouw #rouwcoaching  #afscheidnemen #pijn #liefde #ikrouwvanjou #ikrouw #ziek  #dood #verlies #slechtnieuws #liefde #praten  #delen #zelfliefde #lichtpuntjes

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?