This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Toen ik 6 jaar geleden een ongeluk kreeg, veranderde mijn leven volkomen. Na het ongeluk kon ik niet meer zitten en heb ik vaak (zenuw)pijn en krachtsverlies in mijn been. Mensen beseffen vaak niet hoeveel impact dit heeft op het dagelijkse leven. Zinnen als: ‘Gelukkig kan je nog lopen’, ‘Gelukkig zit je niet in een rolstoel’ of ‘Het kan altijd erger’. Mensen beseffen niet dat deze zinnen heel veel pijn kunnen doen. Inderdaad gelukkig zit ik niet in een rolstoel, gelukkig kan ik nog heel veel wel. Maar ik kan ook heel veel niet en de rouw en verdriet daarom mag er ook zijn. Ik heb de afgelopen jaren geleerd om in mogelijkheden te denken en opnieuw van mezelf te houden maar wat is dat moeilijk. Kijk een beetje uit met rationaliseren want voor de persoon in kwestie kan het wel degelijk hele grote gevolgen hebben. Jij gaat lekker weer door met je eigen leven maar de persoon met de aandoening zit er altijd mee. Doordat de buitenkant er normaal uitziet wil het niet zeggen dat er niets aan de hand is. Wees lief voor elkaar, help elkaar en vooral steun elkaar.

Toen ik 6 jaar geleden een ongeluk kreeg, veranderde mijn leven volkomen. Na het ongeluk kon ik niet meer zitten en heb ik vaak (zenuw)pijn en krachtsverlies in mijn been. Mensen beseffen vaak niet hoeveel impact dit heeft op het dagelijkse leven. Zinnen als: ‘Gelukkig kan je nog lopen’, ‘Gelukkig zit je niet in een rolstoel’ of ‘Het kan altijd erger’. Mensen beseffen niet dat deze zinnen heel veel pijn kunnen doen. Inderdaad gelukkig zit ik niet in een rolstoel, gelukkig kan ik nog heel veel wel. Maar ik kan ook heel veel niet en de rouw en verdriet daarom mag er ook zijn. Ik heb de afgelopen jaren geleerd om in mogelijkheden te denken en opnieuw van mezelf te houden maar wat is dat moeilijk. Kijk een beetje uit met rationaliseren want voor de persoon in kwestie kan het wel degelijk hele grote gevolgen hebben. Jij gaat lekker weer door met je eigen leven maar de persoon met de aandoening zit er altijd mee. Doordat de buitenkant er normaal uitziet wil het niet zeggen dat er niets aan de hand is. Wees lief voor elkaar, help elkaar en vooral steun elkaar.#onzichtbarebeperking #beperkingen #onzichtbaarziek #chronischziek #aandoening #onzichtbaar #ongeluk #liefde #nietoordelen #pijn #levenmetpijn #chronischepijn #zenuwpijn #denkinmogelijkheden #lichtpuntjes #helpen #zorg #helpelkaar #steun #lerenlevenmet #positief #positiefdenken

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?