This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

De assistente aan de telefoon wou het afdoen als een buikgriepje. Na lang zeuren kwam er toch een arts langs. Ook zij dacht dat het een buikgriepje was. Om mij gerust te stellen zou ze haar insturen naar het ziekenhuis. Met de ambulance naar het ziekenhuis want ze kon al niet meer zitten van haar zogenaamde buikgriepje. Aangekomen op de spoedeisende hulp was het heel druk. We zaten al uren te wachten tot er een dokter zou komen, totdat mijn moeder ineens wegviel. In volle paniek naar de balie waarop de verpleegkundige sarcastisch zei: ‘Waar is de brand?’. Met stevige tegenzin is hij meegelopen. Nadat hij de bloeddruk ging meten veranderde zijn gezicht en drukte hij op de noodknop. In een mum van tijd stond de hele kamer vol met mensen die haar meenamen naar een andere kamer. Het bleek een flinke bloeding in haar buik te zijn. Die nacht was zo heftig. Urenlang lag ze op het randje van de dood. Urenlang kon ik alleen toekijken hoe ze haar leven probeerden te redden. Een nacht dat ik dacht haar kwijt te raken. Voor mij was deze nacht vreselijk en traumatisch maar mijn moeder wist er niets vanaf. Na een paar uurtjes slaap kwam ik weer bij haar op de IC, ze was weer bij en zei trots: ‘Had je zeker niet gedacht dat ik nog zou leven?!’.Ik wil met dit stukje graag laten zien dat als je het gevoel hebt dat er iets niet goed zit, je zomaar niet moet laten afschepen door professionals. Jij kent als geen ander jezelf of de persoon waar je zo intensief voor zorgt. Weet ook dat je eigen gevoelens na zulke zware momenten er mogen zijn. Praat erover met elkaar. Denk vooral niet dat je altijd maar je groot moet houden want ook zulke momenten hebben een heel grote impact op je leven en dat is normaal.

Vertrouw op je eigen gevoel! De assistente aan de telefoon wou het afdoen als een buikgriepje. Na lang zeuren kwam er toch een arts langs. Ook zij dacht dat het een buikgriepje was. Om mij gerust te stellen zou ze haar insturen naar het ziekenhuis. Met de ambulance naar het ziekenhuis want ze kon al niet meer zitten van haar zogenaamde buikgriepje. Aangekomen op de spoedeisende hulp was het heel druk. We zaten al uren te wachten tot er een dokter zou komen, totdat mijn moeder ineens wegviel. In volle paniek naar de balie waarop de verpleegkundige sarcastisch zei: ‘Waar is de brand?’. Met stevige tegenzin is hij meegelopen. Nadat hij de bloeddruk ging meten veranderde zijn gezicht en drukte hij op de noodknop. In een mum van tijd stond de hele kamer vol met mensen die haar meenamen naar een andere kamer. Het bleek een flinke bloeding in haar buik te zijn. Die nacht was zo heftig. Urenlang lag ze op het randje van de dood. Urenlang kon ik alleen toekijken hoe ze haar leven probeerden te redden. Een nacht dat ik dacht haar kwijt te raken. Voor mij was deze nacht vreselijk en traumatisch maar mijn moeder wist er niets vanaf. Na een paar uurtjes slaap kwam ik weer bij haar op de IC, ze was weer bij en zei trots: ‘Had je zeker niet gedacht dat ik nog zou leven?!’.Ik wil met dit stukje graag laten zien dat als je het gevoel hebt dat er iets niet goed zit, je zomaar niet moet laten afschepen door professionals. Jij kent als geen ander jezelf of de persoon waar je zo intensief voor zorgt. Weet ook dat je eigen gevoelens na zulke zware momenten er mogen zijn. Praat erover met elkaar. Denk vooral niet dat je altijd maar je groot moet houden want ook zulke momenten hebben een heel grote impact op je leven en dat is normaal.  #vertrouwen #rouw #rouwenverlies #verlies #chronischziek #chronischziekzijn #chronisch #kanker #pijn #ziekenhuis #rouwbegeleiding #begeleiding #liefde #steun #ziek #dokter #verpleegkundige #gevoel #verliesverwerking #ikmisje #trauma

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?