This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Ik kon me zo laten overvallen door het gemis van mijn moeder op onze trouwdag, ons 1e koophuis samen, 1e vakantie, verjaardagen, feestdagen, als er iets gebeurde wat ik haar wou vertellen, als andere mensen geholpen werden door hun moeder, als ik andere mensen zag lopen met hun moeder. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het rouwproces wordt getriggerd op die momenten. Wat bedoel ik daar nou mee? Rouw wordt getriggerd. In het begin wordt rouw getriggerd door veel meer dingen dan later in het rouwproces. Toch blijven triggers bestaan. Je kan het hebben over eenmalige triggers of over jaarlijks terugkerende triggers. Dat lekkere eten, favoriete muzieknummer, plaatsen, mensen, feestdagen, familiedagen, verjaardagen en zo kunnen er vele verschillende triggers zijn. Eenmalige triggers kunnen zijn een diploma-uitreiking, een geboorte, een huis kopen, het behalen van de leeftijd dat de geliefde is overleden etc. Al deze triggers kunnen ervoor zorgen dat je leven even weer op de kop komt te staan, dat alle emoties weer boven komen. Dat jij je afvraagt waarom het nu nog zoveel pijn doet. Deze triggers kunnen onverwachts opkomen zoals een nummer op de radio. Weet dat deze triggers en de gevoelens die daarbij komen normaal zijn. Probeer niet te vechten tegen deze gevoelens maar zorg dat het er mag zijn. Het is niet erg dat er even weer een golf van emoties over je heen komt. Dat dit gevoel er is, betekent zeker niet dat je weer helemaal terug bent aan het begin van je rouwproces of dat je een stapje terug doet daarin. De jaarlijks terugkerende triggers kan je een mooie betekenis aan geven. Je zou op de verjaardag van iemand iets kunnen planten, favoriete bloemen kopen, favoriete eten, taartje eten en noem het maar op. Probeer voor jezelf aan deze triggers een manier te plakken om diegene te herdenken. Het geeft troost om rituelen in te zetten op zulke dagen.

Ik kon me zo laten overvallen door het gemis van mijn moeder op onze trouwdag, ons 1e koophuis samen, 1e vakantie, verjaardagen, feestdagen, als er iets gebeurde wat ik haar wou vertellen, als andere mensen geholpen werden door hun moeder, als ik andere mensen zag lopen met hun moeder. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het rouwproces wordt getriggerd op die momenten. Wat bedoel ik daar nou mee? Rouw wordt getriggerd. In het begin wordt rouw getriggerd door veel meer dingen dan later in het rouwproces. Toch blijven triggers bestaan. Je kan het hebben over eenmalige triggers of over jaarlijks terugkerende triggers. Dat lekkere eten, favoriete muzieknummer, plaatsen, mensen, feestdagen, familiedagen, verjaardagen en zo kunnen er vele verschillende triggers zijn. Eenmalige triggers kunnen zijn een diploma-uitreiking, een geboorte, een huis kopen, het behalen van de leeftijd dat de geliefde is overleden etc. Al deze triggers kunnen ervoor zorgen dat je leven even weer op de kop komt te staan, dat alle emoties weer boven komen. Dat jij je afvraagt waarom het nu nog zoveel pijn doet. Deze triggers kunnen onverwachts opkomen zoals een nummer op de radio. Weet dat deze triggers en de gevoelens die daarbij komen normaal zijn. Probeer niet te vechten tegen deze gevoelens maar zorg dat het er mag zijn. Het is niet erg dat er even weer een golf van emoties over je heen komt. Dat dit gevoel er is, betekent zeker niet dat je weer helemaal terug bent aan het begin van je rouwproces of dat je een stapje terug doet daarin. De jaarlijks terugkerende triggers kan je een mooie betekenis aan geven. Je zou op de verjaardag van iemand iets kunnen planten, favoriete bloemen kopen, favoriete eten, taartje eten en noem het maar op. Probeer voor jezelf aan deze triggers een manier te plakken om diegene te herdenken. Het geeft troost om rituelen in te zetten op zulke dagen.#rouw #verlies #rouwenverlies #verliesverwerking #rouwbegeleiding #dood #afscheid #triggers #liefde #steun #herinneringen #triggers #ikrouwvanjou #ikrouw #ikmisje #grief #griefawareness #bewustwording #taboe

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?