This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Vorige week was ik, zoals bijna iedere dag, heerlijk een eind met onze honden aan het lopen. Normaal gesproken ga ik nooit alleen, meestal met iemand samen. Niet om een bijzondere reden, gewoon voor de gezelligheid. Nu was ik alleen, na ongeveer 1 uur wandelen deed mijn been het niet goed meer. Toen werd weer even pijnlijk duidelijk hoe onbetrouwbaar mijn lichaam is geworden na het ongeluk. Midden in het bos, met de honden, laat op de avond en de batterij van mijn telefoon op 1%. Laten we het erop houden dat mijn been geen optimale omstandigheden uitkoos om er geen zin meer in te hebben. Iets waar ik echt een aantal dagen van moest bijkomen om ook aan mijn dierbaren toe te kunnen geven dat dit inderdaad iets is wat niet meer vanzelfsprekend is voor mij. Soms lijkt het voor buitenstaanders helemaal niet zo’n groot iets want dan ga je toch met iemand samenlopen? Voor mij is het wel een big deal en daar gaat het om. Nou zou ik hier niks over kunnen zeggen en doen alsof het er niet is, maar dat is voor mij niet het leren leven met een levendverlies. Voor mij is leren leven met mijn fysieke beperkingen, aankijken wat niet gaat en kijken hoe ik dat voor mezelf kan oplossen. Ik mag daar om huilen, boos om zijn en ook teleurgesteld zijn in mezelf maar positiviteit en kracht is voor mij om daarna weer te kijken wat kan wel en hoe kunnen we dit probleem omzeilen. Ik wil hier mee zeggen dat je ook positief bent als je soms even het gevoel hebt dat het niet gaat. Als jij je daarna herpakt en weer kijkt naar de mogelijkheden ben jij ontzettend positief. Herkenbaar? Veel liefs voor jou, stapje voor stapje. Je komt er wel. Heb jij een dierbare die fysieke beperkingen heeft? Probeer niet altijd in oplossingen te denken en het af te zwakken, laat het verdriet er soms even zijn. Praat erover, motiveer en dan komen die oplossingen aan de beurt!

Vorige week was ik, zoals bijna iedere dag, heerlijk een eind met onze honden aan het lopen. Normaal gesproken ga ik nooit alleen, meestal met iemand samen. Niet om een bijzondere reden, gewoon voor de gezelligheid. Nu was ik alleen, na ongeveer 1 uur wandelen deed mijn been het niet goed meer. Toen werd weer even pijnlijk duidelijk hoe onbetrouwbaar mijn lichaam is geworden na het ongeluk. Midden in het bos, met de honden, laat op de avond en de batterij van mijn telefoon op 1%. Laten we het erop houden dat mijn been geen optimale omstandigheden uitkoos om er geen zin meer in te hebben. Iets waar ik echt een aantal dagen van moest bijkomen om ook aan mijn dierbaren toe te kunnen geven dat dit inderdaad iets is wat niet meer vanzelfsprekend is voor mij. Soms lijkt het voor buitenstaanders helemaal niet zo’n groot iets want dan ga je toch met iemand samenlopen? Voor mij is het wel een big deal en daar gaat het om. Nou zou ik hier niks over kunnen zeggen en doen alsof het er niet is, maar dat is voor mij niet het leren leven met een levendverlies. Voor mij is leren leven met mijn fysieke beperkingen, aankijken wat niet gaat en kijken hoe ik dat voor mezelf kan oplossen. Ik mag daar om huilen, boos om zijn en ook teleurgesteld zijn in mezelf maar positiviteit en kracht is voor mij om daarna weer te kijken wat kan wel en hoe kunnen we dit probleem omzeilen. Ik wil hier mee zeggen dat je ook positief bent als je soms even het gevoel hebt dat het niet gaat. Als jij je daarna herpakt en weer kijkt naar de mogelijkheden ben jij ontzettend positief. Herkenbaar? Veel liefs voor jou, stapje voor stapje. Je komt er wel. Heb jij een dierbare die fysieke beperkingen heeft? Probeer niet altijd in oplossingen te denken en het af te zwakken, laat het verdriet er soms even zijn. Praat erover, motiveer en dan komen die oplossingen aan de beurt! #rouw #verlies #levendverlies #chronisch #chronischziek #ongeluk #pijn #beperkt #aandoening #zenuwpijn #beperkingen #liefde #zelfliefde #steunen #hoop #spoonie #verliesverwerking #houvol

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?