This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Toen mijn moeder ziek werd kreeg ze te horen dat ze nog ongeveer 6 maanden te leven had, gelukkig heeft ze daar nog 6 jaar van gemaakt! Heel automatisch begon ik voor haar te zorgen. Ik deed alles wat in mijn macht lag om haar leven zo fijn mogelijk te laten zijn. Ik stond als een waakhond voor haar om in de gaten te houden of iedereen wel zijn best deed. Tuurlijk was het zwaar en waren er momenten dat ik me afvroeg hoe ik het allemaal moest doen. Maar boven alles was het een tijd met heel veel kleine geluksmomentjes, veel lachen, veel huilen, veel knuffels en vooral heel veel liefde voor elkaar. Dus voor alle lieve mantelzorgers op dit moment 5 tips: Belangrijke op nummer

1) Wees lief voor jezelf! Voel je niet schuldig als je wat tijd pakt voor jezelf!
2) Je kan het niet perfect doen en dat is prima.
3) Vaak is er ook nog heel veel moois om te zien. Lach met elkaar, geniet van die kleine mooie momenten!
4) Schrijf op wat je plannen zijn, wat moet je onthouden? Medicijnen? Afspraken. Want wat is het soms een geregel!
5) Vraag hulp als het niet gaat. Dit kan aan professionals maar ook aan familie en vrienden. Veel mensen weten niet hoe ze kunnen helpen maar willen wel heel graag helpen.

Foto: @emmapeijnenburg

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?