This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

‘Mevrouw, er is nog wel iets wat we kunnen proberen maar er is slechts 20% kans dat de chemo nog iets voor u kan doen’. Waarop mijn moeder antwoorde: ‘Oh dat is mooi, ga ik er maar vanuit dat ik bij die 20% zit. Krijg ik dan ook een kale kop?’. De dokter zei daar op: ‘Ja, mevrouw, u raakt wel uw haar kwijt.’ Waarop mama zei: ‘Oh bah, nou ja anders ga ik dood. Oh bah jongens het valt nu al uit!’ Mama zat met een pluk haar in haar hand op de bank. ‘Scheren jullie het eraf?’ vroeg ze ons. We waren net wat te enthousiast, denk ik nu, met zeggen dat we dat wel wouden doen. Paar minuten later was al het haar gemillimeterd. ‘Kijk maar in de spiegel mam, het is er allemaal af’.

Tips om kinderen te betrekken bij een ziekteproces van een naaste:

•Wees eerlijk!
•Praat over de ziekte
•Betrek je kinderen bij het ziekteproces
•Neem rustig de tijd voor alle vragen
•Laat je eigen emoties ook zien, zo leren kinderen dat dit heel normaal is
•Geef aan dat alle emoties er ook mogen zijn boos, blij, verdriet etc. Uiteraard alles aangepast op de leeftijd!

‘Mevrouw, er is nog wel iets wat we kunnen proberen maar er is slechts 20% kans dat de chemo nog iets voor u kan doen’. Waarop mijn moeder antwoorde: ‘Oh dat is mooi, ga ik er maar vanuit dat ik bij die 20% zit. Krijg ik dan ook een kale kop?’. De dokter zei daar op: ‘Ja, mevrouw, u raakt wel uw haar kwijt.’ Waarop mama zei: ‘Oh bah, nou ja anders ga ik dood. Oh bah jongens het valt nu al uit!’ Mama zat met een pluk haar in haar hand op de bank. ‘Scheren jullie het eraf?’ vroeg ze ons. We waren net wat te enthousiast, denk ik nu, met zeggen dat we dat wel wouden doen. Paar minuten later was al het haar gemillimeterd. ‘Kijk maar in de spiegel mam, het is er allemaal af’.Tips om kinderen te betrekken bij een ziekteproces van een naaste:•Wees eerlijk! •Praat over de ziekte•Betrek je kinderen bij het ziekteproces •Neem rustig de tijd voor alle vragen •Laat je eigen emoties ook zien, zo leren kinderen dat dit heel normaal is •Geef aan dat alle emoties er ook mogen zijn boos, blij, verdriet etc. Uiteraard alles aangepast op de leeftijd!  #rouwenverlies #rouw #ziekenhuis #ziek #herinneringen #kinderen #chronischziek #chronisch #chronischepijn #kanker #chemotherapie #chemo #liefde #ouders #rouwbegeleiding #verlies

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?