This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Een tijd terug zei ik tegen mijn man: ‘Hé, lief wat is er? Heb je last van je rug?’. Hij antwoordde: ‘Ach, nee, dat is niks vergeleken bij de pijn die jij hebt’. Ik schrok hiervan. Dus dan mag je eigen pijn er niet meer zijn omdat die van mij in jouw beleving erger is? Dit is een voorbeeld uit vele, waarbij hij zich wegcijfert voor of door mij. Ik word er altijd een beetje boos om en zeg standaard: ‘Jij mag niet voor mij bepalen wat ik wel of niet wil weten’ of ‘Ik wil niet dat je me zielig vind!’ De laatste tijd gaat het goed we hebben veel gesprekken met elkaar gehad over dit onderwerp. Voor de mensen die dit nu lezen en denken ‘Goh, ik wil ook zulke fijne gesprekken maar wij hebben ruzie of begrijpen elkaar niet’. Geloof mij. wij hadden in die gesprekken ook ruzies en onbegrip. Momenten dat ik hem wel door elkaar wou schudden en schreeuwen. Zie mij als Mariëlle en niet als zielig! Ik weet dat heel veel relaties hiermee te maken krijgen van mensen met een lichte tot zware aandoening. De partners hebben er evengoed mee te dealen. Dit is vaak moeilijk en levert zo nu en dan strubbelingen op maar weet dat het normaal is.

7 tips
• Ik zou nu 7x praten op kunnen schrijven want dat is echt het aller belangrijkst! Lukt het samen niet om goede gesprekken opgang te krijgen, schakel dan hulp in maar communiceer met elkaar.
• Toon interesse in elkaar
• Doe leuke dingen samen
• Verplaats je eens in elkaar, hoe zou je zelf reageren?
• Vat het alsjeblieft niet persoonlijk op als je eens een boze, chagrijnige, gefrustreerde partner voor je hebt. Soms is het echt moeilijk om even te dealen met de situatie.
• Laat de aandoening niet tussen jullie inkomen
• Maak plezier samen, er zijn echt nog heel veel leuke, grappig en mooie dingen.

Maak ruzie, heb plezier, huil samen, lach samen, maak plannen, droom samen, vecht samen (niet met elkaar dan hé), wees er voor elkaar, steun elkaar maar boven alles vergeet niet hoeveel je van elkaar houdt!

Een tijd terug zei ik tegen mijn man: ‘Hé, lief wat is er? Heb je last van je rug?'. Hij antwoordde: 'Ach, nee, dat is niks vergeleken bij de pijn die jij hebt'. Ik schrok hiervan. Dus dan mag je eigen pijn er niet meer zijn omdat die van mij in jouw beleving erger is? Dit is een voorbeeld uit vele, waarbij hij zich wegcijfert voor of door mij. Ik word er altijd een beetje boos om en zeg standaard: 'Jij mag niet voor mij bepalen wat ik wel of niet wil weten' of 'Ik wil niet dat je me zielig vind!' De laatste tijd gaat het goed we hebben veel gesprekken met elkaar gehad over dit onderwerp. Voor de mensen die dit nu lezen en denken 'Goh, ik wil ook zulke fijne gesprekken maar wij hebben ruzie of begrijpen elkaar niet'. Geloof mij. wij hadden in die gesprekken ook ruzies en onbegrip. Momenten dat ik hem wel door elkaar wou schudden en schreeuwen. Zie mij als Mariëlle en niet als zielig! Ik weet dat heel veel relaties hiermee te maken krijgen van mensen met een lichte tot zware aandoening. De partners hebben er evengoed mee te dealen. Dit is vaak moeilijk en levert zo nu en dan strubbelingen op maar weet dat het normaal is. 7 tips •Ik zou nu 7x praten op kunnen schrijven want dat is echt het aller belangrijkst! Lukt het samen niet om goede gesprekken opgang te krijgen, schakel dan hulp in maar communiceer met elkaar. •Toon interesse in elkaar•Doe leuke dingen samen•Verplaats je eens in elkaar, hoe zou je zelf reageren? •Vat het alsjeblieft niet persoonlijk op als je eens een boze, chagrijnige, gefrustreerde partner voor je hebt. Soms is het echt moeilijk om even te dealen met de situatie. •Laat de aandoening niet tussen jullie inkomen•Maak plezier samen, er zijn echt nog heel veel leuke, grappig en mooie dingen.Maak ruzie, heb plezier, huil samen, lach samen, maak plannen, droom samen, vecht samen (niet met elkaar dan hé), wees er voor elkaar, steun elkaar maar boven alles vergeet niet hoeveel je van elkaar houdt!  #liefde #partner #huwelijk #chronisch #chronischziek #pijn #chronischepijn #chronischmoe #nah #kanker #fibromyalgie #als #ms #ziek #gehandicapt #zenuwpijn #levendverlies

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?