This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Ik vertel eigenlijk nooit over het volgende omdat ik het moeilijk vind en veel verdriet van heb gehad. Ik doe het nu wel omdat als er ook maar één iemand is die dit leest, en er troost of steun uit haalt, is het helemaal waard om te vertellen. Mijn moeder had het financieel moeilijk. Ze was een alleenstaande moeder die altijd haar beste beentje voorzette. Ze voelde zich altijd schuldig richting ons als ze ons niet ieder jaar mee kon nemen op een vakantie of als ze ons geen zakgeld kon geven. We hadden een goed leven. We zijn nooit iets tekort gekomen, want uiteindelijk draait het niet om wat ze voor ons kon kopen maar om wat ze ons gaf en dat was onvoorwaardelijke liefde iedere moment van de dag. We hadden een lieve moeder die altijd voor ons klaar stond. Oneindig veel liefde gaf, die haar laatste euro aan ons zou geven maar ook aan iemand anders die het harder nodig was dan haar. Nadat ze overleden was gingen we een jaar later op vakantie naar Italië. Ik heb me toen zo schuldig gevoeld dat ik nu wel op vakantie kon en haar niet mee kon nemen. Ik had niks liever gewild dan haar meenemen op vakanties en haar te helpen zodat ze zich geen zorgen meer hoefde te maken om geld. Helaas is ze, voor dat ik dat heb kunnen doen, overleden. Het voelde en voelt vaak oneerlijk dat ze nog maar zo kort had hoeven leven om dat mee te maken. Ik weet dat heel veel mensen vergelijkbare schuldgevoelens hebben richting een overleden dierbare. Weet dat dit normaal is, dat dit er mag zijn. Maar ook dat het heel begrijpelijk is. Ook al weet je dat dit niet anders had gekund, dat je er zelf niks aan kan doen, dat het gaat om de mooie herinneringen samen en niet om geld of wat geld kan kopen. Geld kan geen onvoorwaardelijke liefde en gezondheid kopen. De twee dingen in het leven die ons zo rijk maken. Voor de mensen die op dit moment met een schuldgevoel dealen: dikke knuffel en heel veel liefs voor jullie.

Ik vertel eigenlijk nooit over het volgende omdat ik het moeilijk vind en veel verdriet van heb gehad. Ik doe het nu wel omdat als er ook maar één iemand is die dit leest, en er troost of steun uit haalt, is het helemaal waard om te vertellen. Mijn moeder had het financieel moeilijk. Ze was een alleenstaande moeder die altijd haar beste beentje voorzette. Ze voelde zich altijd schuldig richting ons als ze ons niet ieder jaar mee kon nemen op een vakantie of als ze ons geen zakgeld kon geven. We hadden een goed leven. We zijn nooit iets tekortgekomen, want uiteindelijk draait het niet om wat ze voor ons kon kopen maar om wat ze ons gaf en dat was onvoorwaardelijke liefde iedere moment van de dag. We hadden een lieve moeder die altijd voor ons klaar stond. Oneindig veel liefde gaf, die haar laatste euro aan ons zou geven maar ook aan iemand anders die het harder nodig was dan haar. Nadat ze overleden was gingen we een jaar later op vakantie naar Italië. Ik heb me toen zo schuldig gevoeld dat ik nu wel op vakantie kon en haar niet mee kon nemen. Ik had niks liever gewild dan haar meenemen op vakanties en haar te helpen zodat ze zich geen zorgen meer hoefde te maken om geld. Helaas is ze, voor dat ik dat heb kunnen doen, overleden. Het voelde en voelt vaak oneerlijk dat ze nog maar zo kort had hoeven leven om dat mee te maken. Ik weet dat heel veel mensen vergelijkbare schuldgevoelens hebben richting een overleden dierbare. Weet dat dit normaal is, dat dit er mag zijn. Maar ook dat het heel begrijpelijk is. Ook al weet je dat dit niet anders had gekund, dat je er zelf niks aan kan doen, dat het gaat om de mooie herinneringen samen en niet om geld of wat geld kan kopen. Geld kan geen onvoorwaardelijke liefde en gezondheid kopen. De twee dingen in het leven die ons zo rijk maken. Voor de mensen die op dit moment met een schuldgevoel dealen: dikke knuffel en heel veel liefs voor jullie.  #rouw #chronischziek #liefde #schuldgevoel #schuldgevoelens #verlies #ikmisje #rouwenverlies #pijn #verdriet #mama #geld #rouwen #rouwverwerking #verliesverwerking #verliesbegeleiding

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?