This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Er waren tijden dat ik mezelf niet meer kon aankijken in de spiegel. Walgde van wat ik geworden was, iemand die lichamelijk niet meer kon wat ze altijd graag deed. Ik haatte mezelf daarom. Waarom kon ik nou niet zorgen dat ik weer normaal was. Nu vragen mensen vaak ‘maar hoe kan je dat dan accepteren?’. Of ‘hoe kan je zo positief blijven?’. Nou, accepteren is een groot woord, maar het leven gaat verder en ook met een lichamelijke aandoening kan het leven mooi zijn. Niet zoals je op voorhand had gedacht misschien. Voor al je dromen en doelen moet je dromen en doelen verzinnen die nog wel haalbaar zijn. Of je nou positief of negatief in het leven staat, het verandert het probleem niet, dan toch beter positief zijn? Iedereen kan positief in het leven staan en toch te maken hebben met lichamelijke uitdagingen. Iedereen kan leren omdenken. Maar verwacht niet dat het van de één op de andere dag uit de lucht komt vallen, het is wel echt een leerproces. Denk nou niet dat ik altijd positief ben, want dat is zeker niet zo. Ik zit ook regelmatig te huilen om dingen die ik niet meer kan, te schelden op mijn eigen lijf, teleurgesteld in mezelf, onzeker over de toekomst. Een chronische aandoening een plekje geven in je leven is erg moeilijk. Wat kan ik nog wel? Wat kan ik maar kost veel moeite? Wat gaat echt niet meer. Het is een grote zoektocht wat lukt wel? wat lukt niet? Waarom lukt het de ene dag beter dan de andere dag?

7 tips:
•Niet vergelijken met een ander
•Leer je eigen grenzen kennen
•Kijk naar wat je kunt
•Kijk naar wat je leuk vind
•Jij bent niet je aandoening
•Vecht niet tegen jezelf of je lichaam
•Leren aanpassen aan de weegschaal, de weegschaal waar alle activiteiten op gaan.

Er waren tijden dat ik mezelf niet meer kon aankijken in de spiegel. Walgde van wat ik geworden was, iemand die lichamelijk niet meer kon wat ze altijd graag deed. Ik haatte mezelf daarom. Waarom kon ik nou niet zorgen dat ik weer normaal was. Nu vragen mensen vaak ‘maar hoe kan je dat dan accepteren?’. Of ‘hoe kan je zo positief blijven?’. Nou, accepteren is een groot woord, maar het leven gaat verder en ook met een lichamelijke aandoening kan het leven mooi zijn. Niet zoals je op voorhand had gedacht misschien. Voor al je dromen en doelen moet je dromen en doelen verzinnen die nog wel haalbaar zijn. Of je nou positief of negatief in het leven staat, het verandert het probleem niet, dan toch beter positief zijn? Iedereen kan positief in het leven staan en toch te maken hebben met lichamelijke uitdagingen. Iedereen kan leren omdenken. Maar verwacht niet dat het van de één op de andere dag uit de lucht komt vallen, het is wel echt een leerproces. Denk nou niet dat ik altijd positief ben, want dat is zeker niet zo. Ik zit ook regelmatig te huilen om dingen die ik niet meer kan, te schelden op mijn eigen lijf, teleurgesteld in mezelf, onzeker over de toekomst. Een chronische aandoening een plekje geven in je leven is erg moeilijk. Wat kan ik nog wel? Wat kan ik maar kost veel moeite? Wat gaat echt niet meer. Het is een grote zoektocht wat lukt wel? wat lukt niet? Waarom lukt het de ene dag beter dan de andere dag?7 tips: •Niet vergelijken met een ander•Leer je eigen grenzen kennen•Kijk naar wat je kunt •Kijk naar wat je leuk vind •Jij bent niet je aandoening •Vecht niet tegen jezelf of je lichaam •Leren aanpassen aan de weegschaal, de weegschaal waar alle activiteiten op gaan. #levendverlies #rouw #chronischziek #chronischepijn #chronischmoe #pijn #ongeluk #omdenken #opnieuwleren #positief #liefzijnvoorjezelf #zelfliefde #uitdaging #gezondheid #mentalegezondheid #onzichtbaarziek #herstel #positiviteit #spoonie #spooniesupport

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?