This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

In de jaren na het ongeluk heb ik vaak tegen Steven gezegd: ‘Steef, waarom ga je niet bij me weg? Zoek maar een vrouw die wel alles kan’. Waarop hij zei: ‘Mar, dat wil ik niet. Ik ben hartstikke gelukkig met jou.’ Waarna hij de vraag terugstelde: ‘Als ik jou zou zijn, zou je dan wel bij mij weggaan?’. ‘Nee tuurlijk niet’, zei ik, ‘doe niet zo dom’. Hij zei daarna: ‘Hou er dan maar mee op om jezelf gek te maken om zulke dingen, Marry’. Heel veel mensen met een aandoening hebben het gevoel, niet meer goed genoeg te zijn doordat ze in bepaalde dingen beperkt zijn. Weet dat we ook met een aandoening nog veel te bieden hebben. Dat we nog steeds van ons zelf moeten houden zodat ook een ander van ons kan houden. Ook dit is een proces wat bij de één snel gaat en bij de ander wat langer duurt. Dat is ook helemaal goed. Maar vergeet alsjeblieft niet dat je nog zoveel meer bent dan alleen de aandoening!

In de jaren na het ongeluk heb ik vaak tegen Steven gezegd: ‘Steef, waarom ga je niet bij me weg? Zoek maar een vrouw die wel alles kan’. Waarop hij zei: ‘Mar, dat wil ik niet. Ik ben hartstikke gelukkig met jou.’ Waarna hij de vraag terugstelde: ‘Als ik jou zou zijn, zou je dan wel bij mij weggaan?’. ‘Nee tuurlijk niet’, zei ik, ‘doe niet zo dom’. Hij zei daarna: ‘Hou er dan maar mee op om jezelf gek te maken om zulke dingen, Marry’. Heel veel mensen met een aandoening hebben het gevoel, niet meer goed genoeg te zijn doordat ze in bepaalde dingen beperkt zijn. Weet dat we ook met een aandoening nog veel te bieden hebben. Dat we nog steeds van ons zelf moeten houden zodat ook een ander van ons kan houden. Ook dit is een proces wat bij de één snel gaat en bij de ander wat langer duurt. Dat is ook helemaal goed. Maar vergeet alsjeblieft niet dat je nog zoveel meer bent dan alleen de aandoening!#rouw #verlies #levendverlies #onzichtbaarziek #chronischziek #rouwenverlies #partner #liefde #zelfliefde #huwelijk #pijn #chronisch #ziek #chronischepijn #eigenwaarde #mentalhealth #verliesbegeleiding #ervaringsdeskundige #ervaring #proffesional #kwetsbaarheid #openeneerlijk

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?