This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Ik vond het doodeng om alleen te zijn. Ik kon niet meer op mijn eigen lijf vertrouwen. Waar kon ik dan nog wel op vertrouwen? Als mijn man wegging naar z’n werk lag ik te huilen in bed en kreeg ik complete paniekaanvallen. Door mijn zwakke been kom ik vaak te struikelen of maak ik een misstap. Door de oxycodon ben ik lang niet zo scherp en val ik in slaap dan word ik niet zomaar weer wakker. Dan nog maar niet te spreken over de nachtmerries die een bijwerking zijn van de oxycodon. Allemaal dingen waar ik allemaal rampscenario’s mee kon bedenken als ik alleen zou zijn. Bij een chronische aandoening wordt vanuit de gezondheidszorg weinig aandacht geschonken aan de psychische en sociale gevolgen. Het opnieuw leren leven met ingrijpende lichamelijke veranderingen kan er ook voor zorgen dat er veel onzekerheid en angst bij komt kijken. Ik heb me er heel erg voor geschaamd dat ik niet meer alleen durfde te zijn en schuldig gevoeld tegenover mijn man. Nu na een aantal jaren weet ik wat ik kan en heb ik opnieuw leren vertrouwen op mezelf. Mocht je zelf met vergelijkbare angsten zitten, weet dat je hier niet alleen in bent. Zoek hulp als hebt je te veel beperkt. Maak het bespreekbaar dan snappen anderen je angsten beter.

Ik vond het doodeng om alleen te zijn. Ik kon niet meer op mijn eigen lijf vertrouwen. Waar kon ik dan nog wel op vertrouwen? Als mijn man wegging naar z’n werk lag ik te huilen in bed en kreeg ik complete paniekaanvallen. Door mijn zwakke been kom ik vaak te struikelen of maak ik een misstap. Door de oxycodon ben ik lang niet zo scherp en val ik in slaap dan word ik niet zomaar weer wakker. Dan nog maar niet te spreken over de nachtmerries die een bijwerking zijn van de oxycodon. Allemaal dingen waar ik allemaal rampscenario’s mee kon bedenken als ik alleen zou zijn. Bij een chronische aandoening wordt vanuit de gezondheidszorg weinig aandacht geschonken aan de psychische en sociale gevolgen. Het opnieuw leren leven met ingrijpende lichamelijke veranderingen kan er ook voor zorgen dat er veel onzekerheid en angst bij komt kijken. Ik heb me er heel erg voor geschaamd dat ik niet meer alleen durfde te zijn en schuldig gevoeld tegenover mijn man. Nu na een aantal jaren weet ik wat ik kan en heb ik opnieuw leren vertrouwen op mezelf. Mocht je zelf met vergelijkbare angsten zitten, weet dat je hier niet alleen in bent. Zoek hulp als hebt je te veel beperkt. Maak het bespreekbaar dan snappen anderen je angsten beter.  #angst #rouw #levendverlies #onzeker #zelfliefde #verlies #gezondheid #bang #chronischeaandoening #chronischziek #chronischepijn #pijn #verliesverwerking #verliesenrouw #verliesbegeleiding

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?