This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Na het overlijden van mijn moeder ging ik door met alles wat op me stond te wachten. Studie, huishouden, dingen die geregeld moesten, zorgen voor anderen. Alles moest perfect. Mensen zeiden dan geregeld: ‘Oh wat doe je het goed. Wat ben je sterk.’ Waardoor ik het gevoel kreeg dat, als ik emoties zou laten zien of toe zou geven aan mijn gevoel en lusteloze lijf, dat ik zwak zou zijn en mensen maar vooral mijn moeder teleur zou stellen. Natuurlijk dikke onzin om alles perfect te moeten laten lijken om sterk gevonden te worden door anderen. Want geloof mij het rouwproces wacht wel tot het een keer binnen kan komen. Wat je ook doet en wat je ook probeert een rouwproces kan je niet uit de weg gaan. Niet door meer te werken of extra veel te feesten. Op een dag komt er een moment dat alle gevoelens bij je voor de deur staan en nu toch echt wel even willen binnenkomen. Onthoudt goed dat je niet sterk bent door de dingen die je doet of door te doen alsof er niks aan de hand is. In mijn ogen ben je sterk als je ondanks alle verdriet en pijn je hoofd boven water houdt en op weg bent om te leren leven met een verlies van een dierbaar iemand. Je bent krachtig als je over gevoelens kan praten en over zaken die er echt toe doen. Iets perfect laten lijken kunnen de meeste mensen wel. Uiteindelijk hou je maar een iemand voor de gek en dat ben jezelf.

Na het overlijden van mijn moeder ging ik door met alles wat op me stond te wachten. Studie, huishouden, dingen die geregeld moesten, zorgen voor anderen. Alles moest perfect. Mensen zeiden dan geregeld: ‘Oh wat doe je het goed. Wat ben je sterk.’ Waardoor ik het gevoel kreeg dat, als ik emoties zou laten zien of toe zou geven aan mijn gevoel en lusteloze lijf, dat ik zwak zou zijn en mensen maar vooral mijn moeder teleur zou stellen. Natuurlijk dikke onzin om alles perfect te moeten laten lijken om sterk gevonden te worden door anderen. Want geloof mij het rouwproces wacht wel tot het een keer binnen kan komen. Wat je ook doet en wat je ook probeert een rouwproces kan je niet uit de weg gaan. Niet door meer te werken of extra veel te feesten. Op een dag komt er een moment dat alle gevoelens bij je voor de deur staan en nu toch echt wel even willen binnenkomen. Onthoudt goed dat je niet sterk bent door de dingen die je doet of door te doen alsof er niks aan de hand is. In mijn ogen ben je sterk als je ondanks alle verdriet en pijn je hoofd boven water houdt en op weg bent om te leren leven met een verlies van een dierbaar iemand. Je bent krachtig als je over gevoelens kan praten en over zaken die er echt toe doen. Iets perfect laten lijken kunnen de meeste mensen wel. Uiteindelijk hou je maar een iemand voor de gek en dat ben jezelf.  #rouw #verlies #rouwverwerking #rouwenverlies #rouwarbeid #verliesverwerking #pijn #verdriet #zelfliefde #kwetsbaarheid #emoties #liefde #ikmisje #pijn #zelfontwikkeling #ervaringen

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?