This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Voor mezelf had ik altijd doelen gesteld. Perfectionistisch en streberig zoals ik ben, haal ik die doelen ook. Wat ik er ook voor moet doen of laten. Na het ongeluk wou ik dezelfde doelen halen die ik ervoor had. Wat het voor mij ineens onmogelijk maakte om doelen te behalen wat ik er ook voor deed. De doelen waren niet meer realistisch. Telkens weer probeerde ik het doel te behalen wat ik voor mezelf had gesteld, want dat heb ik altijd gedaan. Toen ik keer op keer mijn doelen niet behaalde verdween mijn zelfvertrouwen in een diepe put. Er was niks meer over van de energieke, vrolijke en streberige Mariëlle. Ik was onzeker, bang voor de toekomst en voelde me vaak onbegrepen. Nu kijk ik er anders naar. Voor alles in ons leven hebben we een norm, aan die norm willen we allemaal vanzelfsprekend voldoen. We mogen wel beter zijn maar zeker niet minder. Toch? Maar vaak zijn we het zelf die de norm bedacht heeft. Besef dat wanneer je een aandoening hebt waardoor je beperkt bent in het dagelijks leven je de norm wat moet bijstellen, zodat de norm dichter bij je eigen kunnen in de buurt komt. Vergelijk je zelf niet met een ander maar met jezelf. Makkelijk gezegd maar het focussen op het slechte is zo ontzettend makkelijk. Maar als we dit nou eens anders bekijken. Wat kan ik nog wel? Er is ook nog heel veel wat wel kan. Als ik toen had geweten wat ik nu weet, had het me heel veel ellende en verdriet kunnen besparen. Dat is ook de reden dat ik hier zo graag zoveel mogelijk mensen mee wil gaan helpen. Wat het leren leven met een levendverlies zoveel dragelijker zal maken.

Voor mezelf had ik altijd doelen gesteld. Perfectionistisch en streberig zoals ik ben, haal ik die doelen ook. Wat ik er ook voor moet doen of laten. Na het ongeluk wou ik dezelfde doelen halen die ik ervoor had. Wat het voor mij ineens onmogelijk maakte om doelen te behalen wat ik er ook voor deed. De doelen waren niet meer realistisch. Telkens weer probeerde ik het doel te behalen wat ik voor mezelf had gesteld, want dat heb ik altijd gedaan. Toen ik keer op keer mijn doelen niet behaalde verdween mijn zelfvertrouwen in een diepe put. Er was niks meer over van de energieke, vrolijke en streberige Mariëlle. Ik was onzeker, bang voor de toekomst en voelde me vaak onbegrepen. Nu kijk ik er anders naar. Voor alles in ons leven hebben we een norm, aan die norm willen we allemaal vanzelfsprekend voldoen. We mogen wel beter zijn maar zeker niet minder. Toch? Maar vaak zijn we het zelf die de norm bedacht heeft. Besef dat wanneer je een aandoening hebt waardoor je beperkt bent in het dagelijks leven je de norm wat moet bijstellen, zodat de norm dichter bij je eigen kunnen in de buurt komt. Vergelijk je zelf niet met een ander maar met jezelf. Makkelijk gezegd maar het focussen op het slechte is zo ontzettend makkelijk. Maar als we dit nou eens anders bekijken. Wat kan ik nog wel? Er is ook nog heel veel wat wel kan. Als ik toen had geweten wat ik nu weet, had het me heel veel ellende en verdriet kunnen besparen. Dat is ook de reden dat ik hier zo graag zoveel mogelijk mensen mee wil gaan helpen. Wat het leren leven met een levendverlies zoveel dragelijker zal maken.  #pijn #zelfliefde #chronischziek #aandoening #omdenken #zenuwpijn #ongeluk #herstel #levendverlies #revalidatie #zelfkennis #rouw #verlies #verliesverwerking #ervaringsdeskundige #expert #rouwenverliesbegeleiding #rouwenverlies #perfectionisme #hardwerken #ondernemer #zzper #spannend

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?