This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Mijn man en ik hebben een kinderwens en ik hoop dat wij op een dag ouders mogen worden. Een kind dat nooit mijn moeder als oma leert kennen. Dat doet extra pijn omdat ik 1000% zeker weet dat ze een geweldige oma zou zijn, altijd klaar zou staan en als ze maar een half zo goede oma zou zijn als dat ze een moeder is geweest zouden haar kleinkinderen waarschijnlijk nooit meer naar huis willen. Mensen wuiven dat gevoel altijd weg als ik erover vertel of proberen het minder erg te maken zoals: ‘Steven heeft toch nog een moeder?’ Ja dat klopt en daar ben ik ook heel blij mee. Ik twijfel geen seconde eraan of zij een goede oma zal zijn en als er iemand is die ook de liefde van mijn moeder erbij zou moet geven weet ik zeker dat zij daar de geschikte persoon voor is. Maar het vergelijk ontgaat me altijd. Op het moment dat iemand is overleden is die plek niet op te vullen en dat is prima. Onthoudt dat zulke gevoelens er ook mogen zijn en bespreekbaar moeten zijn en wuif het niet weg als ‘och, maar gelukkig heb je …’. Een plek van een overleden persoon is niet in te nemen door iemand anders. Dat ene plekje in je hart zal pijn doen met zulke momenten en zullen die mensen extra gemist worden. Ik ga ervan uit dat de liefde die wij hebben gekregen, van de mensen die wij zo missen, voor altijd doorleeft in de manier hoe wij liefde geven.

Korte samenvatting: Niet vergelijken.

Mijn man en ik hebben een kinderwens en ik hoop dat wij op een dag ouders mogen worden. Een kind dat nooit mijn moeder als oma leert kennen. Dat doet extra pijn omdat ik 1000% zeker weet dat ze een geweldige oma zou zijn, altijd klaar zou staan en als ze maar een half zo goede oma zou zijn als dat ze een moeder is geweest zouden haar kleinkinderen waarschijnlijk nooit meer naar huis willen. Mensen wuiven dat gevoel altijd weg als ik erover vertel of proberen het minder erg te maken zoals: 'Steven heeft toch nog een moeder?' Ja dat klopt en daar ben ik ook heel blij mee. Ik twijfel geen seconde eraan of zij een goede oma zal zijn en als er iemand is die ook de liefde van mijn moeder erbij zou moet geven weet ik zeker dat zij daar de geschikte persoon voor is. Maar het vergelijk ontgaat me altijd. Op het moment dat iemand is overleden is die plek niet op te vullen en dat is prima. Onthoudt dat zulke gevoelens er ook mogen zijn en bespreekbaar moeten zijn en wuif het niet weg als 'och, maar gelukkig heb je …'. Een plek van een overleden persoon is niet in te nemen door iemand anders. Dat ene plekje in je hart zal pijn doen met zulke momenten en zullen die mensen extra gemist worden. Ik ga ervan uit dat de liefde die wij hebben gekregen, van de mensen die wij zo missen, voor altijd doorleeft in de manier hoe wij liefde geven. Korte samenvatting: Niet vergelijken.  #rouwverwerking #rouwbegeleiding #rouw #verlies #verliesverwerking #verliesbegeleiding #oma #ikrouwvanjou #ikmisje #overleden #liefde #missen #herinneringen #mama #vergelijk #rouwbegeleider #kinderwens #professional

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?