This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Ik hoor vaak van de mensen die bij mij komen voor begeleiding dat ze moeite hebben met het feit dat ze vaak maar kort gesteund worden door hun omgeving. Dat het lijkt of iedereen na 4 weken weer doet alsof er niets is gebeurd. Dit is een punt bij veel mensen die rouw ervaren of dit nou om rouw na overlijden is of rouw om een ziek lichaam of geest. Op rouw zit geen tijd, steunen moet dus altijd. Doe dit ook, dit zou voor zoveel mensen in een moeilijke situatie zoveel betekenen en het rouwproces niet nog moeilijke maken dan het al is. Ik denk dat heel veel mensen wel zouden willen steunen maar ook niet goed weten hoe het moet. Hoe zou je iemand nou kunnen steunen? En ook blijven steunen

•Zwijg niet over de ziekte of de overledenen
•Laat iemand ook voor de 10e keer het verhaal doen
•Soms zegt een knuffel of hand op de schouder meer dan 1000 woorden
•Ga naar mensen toe, ontloop ze niet
•Wordt niet boos als mensen afspraken afzeggen
•Bied praktische hulp aan, zeg niet bel maar als ik wat voor je kan doen
•Wees attent iemand voor behandelingen naar het ziekenhuis? 1 jaar ziek? Verjaardag van een overledene? Sterfdag? Stuur op belangrijke momenten een berichtje, kaartje of bloemetje

Hoe kan je iemand steunen?Ik hoor vaak van de mensen die bij mij komen voor begeleiding dat ze moeite hebben met het feit dat ze vaak maar kort gesteund worden door hun omgeving. Dat het lijkt of iedereen na 4 weken weer doet alsof er niets is gebeurd. Dit is een punt bij veel mensen die rouw ervaren of dit nou om rouw na overlijden is of rouw om een ziek lichaam of geest. Op rouw zit geen tijd, steunen moet dus altijd. Doe dit ook, dit zou voor zoveel mensen in een moeilijke situatie zoveel betekenen en het rouwproces niet nog moeilijke maken dan het al is. Ik denk dat heel veel mensen wel zouden willen steunen maar ook niet goed weten hoe het moet. Hoe zou je iemand nou kunnen steunen? En ook blijven steunen •Zwijg niet over de ziekte of de overledenen •Laat iemand ook voor de 10e keer het verhaal doen •Soms zegt een knuffel of hand op de schouder meer dan 1000 woorden•Ga naar mensen toe, ontloop ze niet•Wordt niet boos als mensen afspraken afzeggen •Bied praktische hulp aan, zeg niet bel maar als ik wat voor je kan doen •Wees attent iemand voor behandelingen naar het ziekenhuis? 1 jaar ziek? Verjaardag van een overledene? Sterfdag? Stuur op belangrijke momenten een berichtje, kaartje of bloemetje#Verdrietdelen #rouwproces #Ikrouw #rouw #rouwverwerking #rouwbegeleider #rouwenverlies #rouwwerken #verlies #verliesverwerking #verliesenrouw #verliesbegeleiding #chronischepijn #rouwen #chronischmoe #chronisch #dood #steunen #liefde #zelfliefde #liefdevoorelkaar #helpelkaar #begeleiding #verlies #afscheidnemen #pijn #levendverlies #chronischziek #Verdrietdelen #Afscheidnemen #Pijn #tips

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?