This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Voor kinderen kan het eng zijn hoe hun geliefden qua uiterlijk veranderen door een ernstige ziekte. Kaal naar een chemo kuur, sterk vermagerd, heel erg bleek etc. Soms zo erg dat kinderen niet meer op visite willen omdat ze te bang zijn. Hoe kan je daar als ouders/verzorgers het beste mee omgaan? Probeer uit te leggen dat de ogen van die zo geliefde persoon niet veranderd zijn. De ogen die nog steeds vol liefde naar ze kijken en nog steeds heel veel van ze houden. In de ogen kunnen de kinderen zien dat het nog steeds om hun geliefden gaat. Overhaast dit niet, neem de tijd om het uit te leggen en laat eventueel foto’s zien waar je mee kan zeggen: ‘Kijk hoe lief …. naar je kijkt, dat doet hij/zij nu nog steeds. Je hoeft niet bang te zijn want … vind jou nog steeds heel erg lief.’

Voor kinderen kan het eng zijn hoe hun geliefden kwa uiterlijk veranderen door een ernstige ziekte. Kaal naar een chemo kuur, sterk vermagerd, heel erg bleek etc. Soms zo erg dat kinderen niet meer op visite willen omdat ze te bang zijn. Hoe kan je daar als ouders/verzorgers het beste mee omgaan? Probeer uit te leggen dat de ogen van die zo geliefde persoon niet veranderd zijn. De ogen die nog steeds vol liefde naar ze kijken en nog steeds heel veel van ze houden. In de ogen kunnen de kinderen zien dat het nog steeds om hun geliefden gaat. Overhaast dit niet, neem de tijd om het uit te leggen en laat eventueel foto’s zien waar je mee kan zeggen: ‘kijk hoe lief …. naar je kijkt, dat doet hij/zij nu nog steeds. Je hoeft niet bang te zijn want … vind jou nog steeds heel erg lief.'#ziek #kinderen #rouw #verlies #verliesverwerking #levendverlies #rouwverwerking #ziekenhuis #chemo #ernstigziek #kanker #ouders #opa #oma #geliefden #mantelzorg #zorg #ziekeouder

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?