This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Ik spreek regelmatig ouders die hun zo geliefde baby zijn verloren tijdens de zwangerschap. Ik hoor heel vaak dat de omgeving daar niet zo handig mee om gaat. Opmerkingen als: ‘je bent gelukkig nog jong dus nog genoeg kansen’, ‘je weet in ieder geval dat je zwanger kan worden’ of ‘het is nog niks’. Ook zeggen mensen dingen als ‘wees maar blij dat het zo is gegaan anders was je kind waarschijnlijk niet goed geweest’ of ‘Ben je daar nu nog verdrietig om? Je hebt toch al 2 gezonde kinderen?!’.Ja, ongelofelijk maar voor veel ouders de harde realiteit. Ik zou dan ook graag wat aandacht willen geven aan dit onderwerp. Een onderwerp waar ik van hoop nooit uit persoonlijke ervaring over mee te kunnen praten. Hoe erg moet het zijn om je kindje te verliezen? Of dit nou vroeg of laat in de zwangerschap is, veel moeders en vaders ervaren de liefde vanaf het moment ze weten zwanger te zijn. Het verlangen naar een kindje begint vaak al ver voor een zwangerschap. Ik snap dat het een moeilijk onderwerp is om op te reageren. Het blijft immers moeilijk om op een andermans verdriet te reageren, al helemaal als we dit zelf niet hebben ervaren. Hoe kunnen we als buitenstaanders hier nou beter op reageren?

•Oordeel niet, laat iemand vertellen en luister aandacht zonder oordeel.
•Doet het er toe hoeveel weken de zwangerschap al onderweg was? Wanneer er verdriet is moet dit ten alle tijden serieus genomen worden.
•Luister, laat mensen praten dit geeft het gevoel dat je ze serieus neemt
•Maak het niet klein, je hoeft het niet te bagatelliseren

Hebben jullie nog meer tips? Laat het dan vooral weten!

Ik spreek regelmatig ouders die hun zo geliefde baby zijn verloren tijdens de zwangerschap. Ik hoor heel vaak dat de omgeving daar niet zo handig mee om gaat. Opmerkingen als: ‘je bent gelukkig nog jong dus nog genoeg kansen’, ‘je weet in ieder geval dat je zwanger kan worden’ of ‘het is nog niks’. Ook zeggen mensen dingen als ‘wees maar blij dat het zo is gegaan anders was je kind waarschijnlijk niet goed geweest’ of ‘Ben je daar nu nog verdrietig om? Je hebt toch al 2 gezonde kinderen?!’.Ja, ongelofelijk maar voor veel ouders de harde realiteit. Ik zou dan ook graag wat aandacht willen geven aan dit onderwerp. Een onderwerp waar ik van hoop nooit uit persoonlijke ervaring over mee te kunnen praten. Hoe erg moet het zijn om je kindje te verliezen? Of dit nou vroeg of laat in de zwangerschap is, veel moeders en vaders ervaren de liefde vanaf het moment ze weten zwanger te zijn. Het verlangen naar een kindje begint vaak al ver voor een zwangerschap. Ik snap dat het een moeilijk onderwerp is om op te reageren. Het blijft immers moeilijk om op een andermans verdriet te reageren, al helemaal als we dit zelf niet hebben ervaren. Hoe kunnen we als buitenstaanders hier nou beter op reageren? •Oordeel niet, laat iemand vertellen en luister aandacht zonder oordeel. •Doet het er toe hoeveel weken de zwangerschap al onderweg was? Wanneer er verdriet is moet dit ten alle tijden serieus genomen worden. •Luister, laat mensen praten dit geeft het gevoel dat je ze serieus neemt•Maak het niet klein, je hoeft het niet te bagatelliseren Hebben jullie nog meer tips? Laat het dan vooral even hieronder weten! #rouw #verlies #miskraam #verliesverwerking #sterrenkindje #verliesvaneenkind #ouders #kinderen #verdriet #pijn #liefde #zwanger #rouwenverlies #rouwverwerking

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?