This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

We lopen in harde pas het ziekenhuis door, hele poliklinieken in het donker. ‘Wacht jij hier maar even’. Mijn moeder krijgt met spoed een nier drain. Ik zit in een donkere wachtkamer. Ik ben eigenlijk bang in het donker. Maar nu niet want ik wil er zijn voor m’n moeder, als ze terugkomt sta ik hiervoor haar. Ik ben al de hele avond en nacht bij haar. ‘Ben je niet moe?‘ vroeg een verpleegkundige, ‘nee helemaal niet hoor’ Ze lacht vriendelijk en loopt weer door. Het wachten duurt lang. Ik kan over veel te veel dingen nadenken. Die nacht kwam ik tot de conclusie dat mijn moeder er alles voor zou doen om maar 1 week langer bij ons te blijven. Dankbaar, voor zo’n lieve moeder die alles voor ons zou doen. Niet voor haarzelf, maar alleen voor ons. Niet omdat zij er beter van wordt, maar wij wel. Mama werd weer door de gang gereden. Ik kon aan haar gezicht zien dat ze veel pijn had gehad. ‘Dit doe ik nooit meer Mariëlle!’ ‘Oké mam, dat hoeft ook niet’ Ze heeft het nog drie keer overnieuw moeten laten doen, maar dat is een ander verhaal. Buitenstaanders begrepen vaak niet wat die extra weken nog voor zin hadden. Ik zal jullie vertellen waarom dat voor ons uitmaakte. Doordat ik wist dat ze kwam te overlijden genoot ik zo van iedere dag met haar. Ik probeerde zoveel mogelijk van haar te leren. We hadden plezier, liefde en vooral elkaar. Probeer als buitenstaander daar niet over te oordelen. De band die jij hebt met iemand is misschien helemaal niet wat voor band iemand anders met iemand heeft. Die week zou voor jullie misschien wel niet meer uitmaken. Ook goed! Respecteer elkaar en steun elkaar.

We lopen in harde pas het ziekenhuis door, hele poliklinieken in het donker. 'Wacht jij hier maar even'. Mijn moeder krijgt met spoed een nier drain. Ik zit in een donkere wachtkamer. Ik ben eigenlijk bang in het donker. Maar nu niet want ik wil er zijn voor m’n moeder, als ze terugkomt sta ik hiervoor haar. Ik ben al de hele avond en nacht bij haar. ‘Ben je niet moe?‘ vroeg een verpleegkundige, ‘nee helemaal niet hoor’ Ze lacht vriendelijk en loopt weer door. Het wachten duurt lang. Ik kan over veel te veel dingen nadenken. Die nacht kwam ik tot de conclusie dat mijn moeder er alles voor zou doen om maar 1 week langer bij ons te blijven. Dankbaar, voor zo’n lieve moeder die alles voor ons zou doen. Niet voor haarzelf, maar alleen voor ons. Niet omdat zij er beter van wordt, maar wij wel. Mama werd weer door de gang gereden. Ik kon aan haar gezicht zien dat ze veel pijn had gehad. ‘Dit doe ik nooit meer Mariëlle!’ ‘Oké mam, dat hoeft ook niet’ Ze heeft het nog drie keer overnieuw moeten laten doen, maar dat is een ander verhaal. Buitenstaanders begrepen vaak niet wat die extra weken nog voor zin hadden. Ik zal jullie vertellen waarom dat voor ons uitmaakte. Doordat ik wist dat ze kwam te overlijden genoot ik zo van iedere dag met haar. Ik probeerde zoveel mogelijk van haar te leren. We hadden plezier, liefde en vooral elkaar. Probeer als buitenstaander daar niet over te oordelen. De band die jij hebt met iemand is misschien helemaal niet wat voor band iemand anders met iemand heeft. Die week zou voor jullie misschien wel niet meer uitmaken. Ook goed! Respecteer elkaar en steun elkaar.#rouw #verlies #rouwenverlies #overlijden #dood #liefde #mama #ikrouwvanjou #ikmisje #moederliefde #verliesverwerking #rouwbegeleiding #verliesbegeleiding #proffesional #afscheid #genieten #herinneringen

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?