This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Tien dingen die niemand mij verteld heeft over een rouwproces: Het is een understatement dat ik het rouwproces onderschat had. Ik had geen idee, wat me stond te wachten en als ik andere mensen er over hoorde was het altijd ‘ach, de tijd heelt alle wonden. Je bent een sterke meid, je red het wel.’ Wat ik nou echt graag had willen weten over het rouwproces, zodat ik me niet had af hoeven vragen of ik nog wel normaal was.

1. Allereerst het meest ongeloofwaardige als je nu midden in het rouwproces zit, maar toch is het waar. Het wordt echt makkelijker. Je leert leven met het verlies met die geliefde op het mooiste plekje in je hart.

2. Besef dat rouwen hard werken is en dat het heel normaal is dat je ontzettend moe bent. Geef je zelf tijd en rust, dit is zo belangrijk!

3. Het is goed om over je verlies te praten maar als je daar geen zin in hebt is het ook prima. Doe wat goed voelt voor jou!

4. Wees niet te hard voor jezelf, je doet je best en dat is goed genoeg!

5. Er zullen mensen zijn die nooit meer een woord spreken over degene die je verloren hebt. Dit is moeilijk, want zijn ze hem/haar nu al vergeten! Ga er maar van uit dat mensen niet weten wat ze moeten zeggen.

6. Het rouwproces verandert je kijk op het leven. Dat is helemaal oké!

7. Veel mensen weten niet hoe ze met rouwende mensen om moeten gaan, mensen bedoelen het vaak niet slecht maar bereid je maar voor op mensen die hele onhandige dingen tegen je zeggen.

8. Nu ik mensen begeleid hoor ik vaak dat mensen slaapproblemen hebben door het verlies. Bespreek dit met je huisarts, die kan hier vaak in ondersteunen.

9. Vriendschappen kunnen veranderen. De ene vriendschap zal versterken en de andere vriendschappen stoppen.

10. Soms zullen emoties je overvallen. Snap je niets meer van je eigen emoties. Geloof het of niet er komt een moment dat je weer grip op je emoties krijgt! Heb je nog punten die je graag wilt delen? Laat ze vooral weten!

10 dingen die niemand mij verteld heeft over een rouwrpoces: Het is een understatement dat ik het rouwproces onderschat had. Ik had geen idee, wat me stond te wachten en als ik andere mensen er over hoorde was het altijd ‘ach, de tijd heelt alle wonden. Je bent een sterke meid, je red het wel.’ Wat ik nou echt graag had willen weten over het rouwproces, zodat ik me niet had af hoeven vragen of ik nog wel normaal was. 1.Allereerst het meest ongeloofwaardige als je nu middel in het rouwproces zit, maar toch is het waar. Het wordt echt makkelijker. Je leert leven met het verlies met die geliefde op het mooiste plekje in je hart. 2.Besef dat rouwen hard werken is en dat het heel normaal is dat je ontzettend moe bent. Geef je zelf tijd en rust, dit is zo belangrijk! 3.Het is goed om over je verlies te praten maar als je daar geen zin in hebt is het ook prima. Doe wat goed voelt voor jou! 4. Wees niet te hard voor jezelf, je doet je best en dat is goed genoeg! 5.Er zullen mensen zijn die nooit meer een woord spreken over degene die je verloren hebt. Dit is moeilijk, want zijn ze hem/haar nu al vergeten! Ga er maar van uit dat mensen niet weten wat ze moeten zeggen. 6.Het rouwproces verandert je kijk op het leven. Dat is helemaal oké! 7.Veel mensen weten niet hoe ze met rouwende mensen om moeten gaan, mensen bedoelen het vaak niet slecht maar bereid je maar voor op mensen die hele onhandige dingen tegen je zeggen. 8.Nu ik mensen begeleid hoor ik vaak dat mensen slaapproblemen hebben door het verlies. Bespreek dit met je huisarts, die kan hier vaak in ondersteunen. 9.Vriendschappen kunnen veranderen. De ene vriendschap zal versterken en de andere vriendschappen stoppen. 10. Soms zullen emoties je overvallen. Snap je niets meer van je eigen emoties. Geloof het of niet er komt een moment dat je weer grip op je emoties krijgt!  Heb je nog punten die je graag wilt delen? laat ze hieronder vooral weten! #rouw #verlies #verliesbegeleiding #ikmisje #rouwverwerking #ondersteuning #taboe #zelfliefde #leerproces #ontwikkeling #hulp #rouwproces #verandering #liefde #verdriet #pijn #normaal #delen #steun #praktijk #ervaringsdeskundige

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?