This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Een ernstige ziekte is niet alleen moeilijk voor degene die de ziekte moet ondergaan, maar ook voor de dierbaren. Het zien lijden en strijden van een geliefde valt niet mee. Wanneer je weet dat iemand komt te overlijden, is alles anders. Je rouwt om de ziekte maar je gaat ook rouwen om wat er gaat gebeuren en wat je gaat verliezen. Je bent bezig met het afscheid, maar verwar het niet met afscheid nemen. Verwacht niet dat het rouwproces na het overlijden makkelijker zou zijn. Verwacht als buitenstaander ook niet dat het rouwproces makkelijker is of sneller verloopt omdat het eerder is gestart. Tips voor jou als je nu in een situatie zit waar iemand ernstig ziek is en niet lang meer te leven heeft:
•Hoe ziet iemand de uitvaart voor zich?
•Neem de vingerafdruk, misschien fijn voor later in een sieraad etc.
•Lokje haar
•Handgeschreven briefjes, papiertjes
•Foto’s en video’s
•Neem iemands stem op
•Is het te moeilijk om ergens over te praten? Schrijf een brief
•Heb je nog vragen? Nu stellen!
•Verzamel administratieve dingen, zoals wachtwoorden
•Weet waar de belangrijke documenten liggen

Een ernstige ziekte is niet alleen moeilijk voor degene die de ziekte moet ondergaan, maar ook voor de dierbaren. Het zien lijden en strijden van een geliefde valt niet mee. Wanneer je weet dat iemand komt te overlijden, is alles anders. Je rouwt om de ziekte maar je gaat ook rouwen om wat er gaat gebeuren en wat je gaat verliezen. Je bent bezig met het afscheid, maar verwar het niet met afscheid nemen. Verwacht niet dat het rouwproces na het overlijden makkelijker zou zijn. Verwacht als buitenstaander ook niet dat het rouwproces makkelijker is of sneller verloopt omdat het eerder is gestart. Tips voor jou als je nu in een situatie zit waar iemand ernstig ziek is en niet lang meer te leven heeft: •Hoe ziet iemand de uitvaart voor zich?•Neem de vingerafdruk, misschien fijn voor later in een sieraad etc.•Lokje haar•Handgeschreven briefjes, papiertjes•Foto’s en video’s•Neem iemands stem op•Is het te moeilijk om ergens over te praten? Schrijf een brief•Heb je nog vragen? Nu stellen! •Verzamel administratieve dingen, zoals wachtwoorden •Weet waar de belangrijke documenten liggen#rouwen #verlies #rouw #verliesverwerking #rouwenverlies #palliatievezorg #dood #ernstigziek #overlijden #steun #geliefden #herinneringen #voorbereiding #uitvaart #liefde #kanker #proffesional #hulp

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?