This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Een rouwproces is niet iets waar een standaard voor is. Wat is normaal? Wat is niet normaal? Ervaren andere mensen dit ook? 15 vragen waar je graag een antwoord op zou willen op het moment van een rouwproces. Dingen die mensen zich regelmatig tijdens een rouwproces afvragen

 1. Duurt dit rouwproces niet veel te lang?!
 2. Is het wel normaal dat ik al deze emoties voel?
 3. Hoe kan ik dit nu een plekje geven? Waar is dat plekje?
 4. Is …. nog bij me? Kijkt …. nog mee?
 5. Ik voel me niet verdrietig, rouw ik nu niet?
 6. Denk ik wel vaak genoeg aan hem/haar?
 7. Zou hij/zij wel trots zijn op hoe ik het nu doe?
 8. Ik ben boos, dat is geen rouwen toch?
 9. Het is mijn schuld en had het anders moeten doen
 10. Hield ik genoeg van hem/haar?
 11. Mag ik wel gelukkig zijn?
 12. Stel ik me aan? Anderen gaan ook gewoon verder
 13. Mag ik deze spullen wel wegdoen van hem/haar?
 14. Ik maakte een grapje over …, mag dat wel?
 15. Ik moet het accepteren!

Probeer geen antwoorden op deze vragen te willen van andere mensen. Het is voor iedereen anders. Ik kan het niet vaak genoeg benoemen. Ieder rouwproces is uniek! Deze vragen komen in de maanden en jaren die volgen naar je toe en dan vallen kleine stukjes op hun plek om mee verder te kunnen leven op een mooi plekje in je hart. Neem de tijd! Hebben jij nog een vraag die echt in het rijtje thuishoort?

Een rouwproces is niet iets waar een standaard voor is. Wat is normaal? Wat is niet normaal? Ervaren andere mensen dit ook? 15 vragen waar je graag een antwoord op zou willen op het moment van een rouwproces. Dingen die mensen zich regelmatig tijdens een rouwproces afvragen 1.Duurt dit rouwproces niet veel te lang?!2.Is het wel normaal dat ik al deze emoties voel? 3.Hoe kan ik dit nu een plekje geven? Waar is dat plekje?4.Is …. nog bij me? Kijkt …. nog mee? 5.Ik voel me niet verdrietig, rouw ik nu niet? 6.Denk ik wel vaak genoeg aan hem/haar?7.Zou hij/zij wel trots zijn op hoe ik het nu doe? 8.Ik ben boos, dat is geen rouwen toch?9.Het is mijn schuld en had het anders moeten doen10.Hield ik genoeg van hem/haar? 11.Mag ik wel gelukkig zijn?12.Stel ik me aan? Anderen gaan ook gewoon verder13.Mag ik deze spullen wel wegdoen van hem/haar?14.Ik maakte een grapje over …, mag dat wel?15.Ik moet het accepteren!Probeer geen antwoorden op deze vragen te willen van andere mensen. Het is voor iedereen anders. Ik kan het niet vaak genoeg benoemen. Ieder rouwproces is uniek! Deze vragen komen in de maanden en jaren die volgen naar je toe en dan vallen kleine stukjes op hun plek om mee verder te kunnen leven op een mooi plekje in je hart. Neem de tijd! Hebben jij nog een vraag die echt in het rijtje thuishoort? #rouw #rouwproces #verlies #verliesverwerking #rouwenverlies #overlijden #dood #zelfliefde #steun #uniek #proffesional #rouwbegeleiding #verdriet #pijn #process #vragen #liefde #uitvaart

Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. De cookies worden geïnstalleerd op jouw computer. Hiermee verzamelt Voor en tegenspoed persoonsgegevens en volgen wij je gebruik van onze website. Voor en tegenspoed doet dit om jou de beste digitale ervaring te bieden op onze website. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring. Mogen we voor jou cookies gebruiken?